Publiek

De Lampegatse optocht is niet alleen voor de Lampegatters en Lampegatterinnekes. Ieder jaar komen er meer en meer mensen uit de regio naar de optocht kijken en natuurlijk ook om te genieten van alle andere activiteiten die tijdens de 4 dolle dwaze dagen georganiseerd worden. De optocht is het beste te bereiken met het openbaar vervoer.

Met de trein naar de Lampegatse optocht:
De optocht is goed bereikbaar per trein. Vanuit het station is het een klein stukje lopen naar de het parcours van de optocht. Voor een compleet reisadvies kunt u terecht bij de NS-Reisplanner. Kijk altijd kort voor vertrek even naar de meest actuele reistijden.

Met de bus naar de Lampegatse optocht:
De optocht is ook goed bereikbaar per bus. Echter vanaf 12:00 uur zal er op enkele dienstlijnen een omleiding van kracht zijn. Kijk voor de actuele omleidingen op de website van Hermes.

Met de auto naar de Lampegatse optocht:
De optocht is beperkt bereikbaar per auto. Komt u met de auto, parkeer dan voordelig (maximum dagtarief € 3,00) op P+R Meerhoven (Noord Brabantlaan 301, 5657 GA Eindhoven). Vanuit daar neemt u bus 401, 402 of 18 naar Eindhoven Centrum. U betaalt dan € 0,50 per persoon voor een OV retour. De opstaphalte voor de bus ligt aan de overzijde van P+R Meerhoven op ca. 50 meter. Kijk hier voor meer informatie over P+R.

Mocht u toch met de auto naar de stad willen komen houdt u er dan rekening mee dat voor en tijdens de optocht diverse parkeergarages niet bereikbaar zijn. Ook is het in veel gevallen niet mogelijk om de parkeergarage uit te rijden. Laat u zich bij het inrijden van de parkeergarage informeren door de beheerder over de beperkingen.