Verbod op glas en blik!!!

Beste Deelnemer aan de Lampegatse optocht.

Hieronder de informatie over glas en blikverbod vanuit de gemeente voor komend Carnaval. Dit verbod is ook van toepassing voor de deelnemers. Er wordt gehandhaafd met gevolg voor eigen risico bij overtreding. Drank bv in plastic flesjes mag. Bij overtreding met gevolg kunnen wij dit niet ongedaan maken. Wees voorbereid. 

Glas- en blikverbod
Glazen, glazen flessen en blikjes zijn dit jaar tijdens carnavalszaterdag verboden in delen van Eindhoven. Met deze maatregel creëren we een veiliger feest, omdat de kans op ongelukken en geweld met glas en blik kleiner wordt. 
Bezoekers van carnavalszaterdag mogen niet met glazen, aangebroken of volle glazen flessen en blikjes over straat. Wie het in een winkel koopt of van huis meeneemt, is daarmee dus ook strafbaar. Ook het aanvoeren van glas en blikjes is verboden. 

 Het glas- en blikverbod geldt:
–  22 februari 2020 vanaf 10.00 uur tot zondagochtend 23 februari 2020 6.00 uur, voor de binnenstad, het Wilhelminaplein en het Centraal Station.
Bij overtredingen kan handhavend worden opgetreden.

In de officiële versie van het glas- en blikverbod, die op de website van de gemeente staat, is de regel juridisch weergegeven. Daar staat ook een officiële toelichting van de gemeenteraad. Bijvoorbeeld wat precies een restaurant(gedeelte) is. Ook het gebied staat daar nauwkeurig omschreven. 

Hou je aan deze maatregel om het feest der feesten voor jezelf niet te bederven.
Succes met alle voorbereidingen voor de Lampegatse Optocht,